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PURPOSE

The United States Military Academy Library maintains an environment conducive to academic study and
research for all users.

ELIGIBILITY

The following individuals are eligible to occupy common areas of Jefferson Hall during all posted
operational hours of the Library (per DPOM 08-1):

(1) Cadets.

(2) Cadet Candidates.

(3) USMA and USMAPS faculty and their spouses.

(4) West Point staff (USMA and non-USMA) and their spouses.

(5) Graduates of West Point and their spouses.

(6) U.S. military personnel.

(7) Those members of the general public who request to use the collection under 44 USC 19 — 1909
governing open access to government collections.

(8) Researchers with scheduled appointments to consult materials held in Special Collections
and/or Archives.

(9) High-school students, age 14 and above, who are children of West Point faculty or staff and who
need the collection for research and school assignments.

(10)Registered attendees of Dean-approved or Librarian-approved events being held in Jefferson
Hall.

Eligibility to occupy Jefferson Hall does not automatically guarantee access to all services provided
therein.

REVOCATION OF OCCUPANCY RIGHTS

Any individuals who interfere with the academic and research atmosphere of Jefferson Hall or who
misuse or abuse resources and facilities available within Jefferson Hall may be asked to leave the
premises by staff per DPOM 08-1.



USE POLICIES

The following use policies help ensure a safe, clean, and welcoming environment for all users.

(1)

(2)

(3)

(4)

(8)

(9)

Smoking is not permitted in Jefferson Hall or within 50 feet of any entrance or exit.

Animals are not permitted in Jefferson Hall, except for working dogs (guides, security, etc.).

Drinks may be consumed from covered containers only.

Light snacks may be consumed. Lights snacks are defined as finger food served at room
temperature. Examples of permitted foods include pastries, muffins, pretzels, candies,
cookies, snack bars.

Food constituting a meal or that is served heated or cooled is not permitted at any time
except on the first and sixth floors. Examples of foods prohibited at all times on the 2nd
through 5th floors include sandwiches, pizza, soups, salads, fast food, and ice cream. Food
served heated or cooled on the sixth floor is only authorized in conjunction with an
approved and scheduled event.

Furniture and tables in common areas will not be moved unless authorized by library
administration.

Collaborative work and subdued conversation is welcome in common areas. Researchers
should be considerate of those around them and relocate to a designated group study space
if their work is disruptive to others.

Individuals who use library group study or conference rooms may reconfigure the space for
temporary use but will return the room to the original configuration prior to leaving the
space. This includes ensuring that all technology is operable and properly configured.

Cadet elevator use is authorized when injured or escorting guests only. Cadets who are
physically unable to use the stairs, invited by staff and faculty members, or who receive
authorization from their tactical officer may use the elevator during the normal duty day.
The normal duty day in the library encompasses all operational hours of the facility. Cadets
eligible to use the elevator may not authorize additional cadets as escorts. (Reference: USCC
SOP Card 1200-1).

(10)Appropriate and respectful language and personal conduct is required at all times.



(11)Appropriate attire is expected of all users. Attire for cadets and cadet candidates should
conform to standard uniform policies for other academic facilities.

(12)Sleeping is not permitted at any time.
(13)Feet should not be placed on library furniture at any time.

(14)All trash or disposable items should be placed in receptacles for that purpose located
throughout the facility.

(15)Classes or other group gatherings should be held in designated classrooms or group study
areas, not in common areas.

(16)Users who trigger security alarms when entering or exiting the building should report to the
Circulation Desk immediately.

EXPIRATION

This policy is enacted on 26 March 2012 and is effective until superseded or rescinded.

(5DRs
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Librarian, USMA



